
پکینگ مدیا تصفیه خانه ها :
واسطه های بیوفیلتراسیون (Bio Filter Media):
صرفا یک جرم سطحی است که به عنوان پایه دلبستگی برای میکروارگانیسم ها عمل می کند . فاصله بین این سطوح مهم است هم برای عبور آب و هم برای فراهم کردن اتاق کافی برای رشد باکتریها .
بایستی سعی شود قبل از بیوفیلتر، جامدات را فیلتر کنید. مدیا فیلتر برای برنامه های کاربردی از قبیل فیلترهای تریکلینگ، فیلم های ثابت غوطه ور شده و راکتورهای متحرک و ثابت استفاده می شود.
کاربرد مدیا فیلترها در صنایع تصفیه فاضلاب :
مدیا پکینگ ثابت (Fixed-Film Media):
استفاده از فرآیندهای رشد متصل در سیستم های هوازی و بیهوازی با نگهداری میکرو ارگانیسم ها روی پکینگ ها و ایجاد بیوفیلم مناسب باعث تکثیر میکرو ارگانیسم ها به صورت چسبیده و معلق می شود .
این تکثیر باعث افزایش راندمان و کاهش ابعاد مخزن های میکروبیولوژی می شود. به طور کلی این اتفاق به هر دو صورت طبیعی و مصنوعی اتفاق می افتد و برای تصفیه فاضلاب در محیط های کوچک جامعه مورد استفاده قرار گرفته اند .
واسطه های فیلتری مصنوعی
واسطه های فیلتری مصنوعی شامل فوم باز سلولی، منسوجات و پلاستیک هستند. کلیه موارد فوق به عنوان سیستم های فیلم ثابت عمل می کنند. و باعث رشد میکروارگانیسم ها به تکثیر در این واسطه ها (مدیا) تشویق می شود.
به نظر می رسد سیستم های فیلم ثابت در مقایسه با سیستم های رشد معلق در دوره های بدون مصرف (خانه های خالی، تعطیلات آخر هفته) یک پساب سازگار با ورودی های فاضلاب، در این محدوده جریان تولید می کنند. مزیت مدیا واسطه های طبیعی این می باشد که ممکن است گیاهان و جانداران همان اقلیم در آن وجود داشته باشند .
به همین علت راه اندازی این سیستم زمان کمتری را در بر می گیرد و فقط باید برای رسیدگی به روند بازسازی ضایعات نیاز داشته باشند .
یکی از مضرات و عیوب تصفیه کننده های طبیعی این است که بایستی آنها استخراج شوند .
برای تصفیه فاضلاب از انواع مدیا استفاده شده است. همانگونه که قبلا ذکر شد، در بخشهای کوچک شهری از هر دو نوع مدیا فیلتر طبیعی و مصنوعی استفاده می شود.
سیستم های مبتنی بر مدیای طبیعی که در حال استفاده هستند عبارتند از: فیلتر شنی و بیوفیلترهای مبتنی بر زغال سنگ. استخراج این منابع طبیعی گاهی اوقات مورد انتقاد قرار می گیرد زیرا در طول هزاران سال شکل گرفته است. آنها در نهایت به اتمام خواهد رسید و دیگر جایگزین نخواهند داشت.
فیلترهای مصنوعی
شامل فوم سلولی باز، منسوجات، پلاستیک و بازیافت و… هستند. تمام این فیلترها بعنوان سیستم های فیلم ثابت عمل می کنند .
رشد میکرو ارگانیسم ها به رشد و تکثیر در فواصل سطح آنها، وابسته به (چسبیدن) ساکن شدن در مدیا فیلتر می باشد .
برای تشویق جریان پساب از طریق فیلم های نازک در سراسر سطوح فیلم پکینگ استفاده می شوند. از آنجا که میکرو ارگانیسم های وابسته نمی توانند به مناطق با غذای کافی یا اکسیژن آزاد حرکت کنند، این الزامات زندگی، باید به آنها آورده شود.
از آنجا که چگالی آب بیشتر از هوا است، بهمین دلیل، الزامات انرژی برای سیستم های رشد متصل بالاتر از رشد معلق هستند.
تفاوت های دیگری بین سیستم های رشد معلق و سیستم های رشد وابسته وجود دارد. در سیستم های رشد معلق، میکرو ارگانیسم هایی که مسئول تصفیه هستند، آزادانه در محفظه هوادهی شناور هستند.
ذکر گردید که یکی از پکینگ مدیای مورد استفاده در صنایع تصفیه فاضلاب از پلاستیک ساخته شده است که معمولا از جنس P.V.C یا پلی پروپیلن (P.P) هستند، که نیاز به سطوح بالای سطح مانند SAFF ، فیلترهای چکنده، فیلم ثابت ب هوازی و … را دارند.
ایجاد مساحت بالا، ارائه مقاومت در برابر مواد شیمیایی و آب، لبه های تا شده در دو طرف، نصب ساده از مزیت های این پکینگ مدیا می باشند.
مدیا پکینگ معلق یا مدیا پکینگ شناور
پکینگ های بیولوژیکی معلق را مدیا فیلتر بیولوژیکی می نامند .
مدیا فیلترهای بیولوژیکی ( Bio-Filter Media ) از پلی پروپیلن (P.P) ، پلی اتیلن ، پلیمر خاص باکیفیت ، ساخته می شوند.
مواد پلیمری اصلاح شده با افزودن بیوآنزیم های پیشرفته ، کاتالیزورهای آنزیمی را بهبود می بخشد، به طوری که دارای بالاترین سطوح خاص بزرگ، تکثیر بیوفیلم، نیترات زدایی بالا، فعالیت بیولوژیکی بالا و… را آسان می کند.
بیوفیلم بر روی سطح مدیا پکینگ های بیولوژیکی رشد می کند که همراه با آب داخل محفظه راکتور حرکت می کند و ضمیمه پرورش میکروب (Attach the microbe bed) را ایجاد میکند که حاوی بیومس (زیست توده) است که همچنین به نام (MBBR = Moving Bed Bio Reactors) شناخته می شود .
حفره های بزرگ اجازه می دهد که فاضلاب آزادانه از طریق پکینگ ها عبور کند که به حفظ بیوفیلم نازک و سالم کمک می کند.
تاثیر مدیا پکینگ (Fill Media) :
در یک برج خنک کننده، آب داغ توزیع شده بر روی مدیا پکینگ، پس از جاری شدن به پایین به علت تبخیر با هوا مخلوط شده و سرد می شود، جریان هوا با استفاده از فن بدست آمده است، بنابراین مقداری انرژی برای پمپاژ آب به بالای پکینگ ها، همچنین برای ایجاد هوا توسط فن مصرف می شود.
با طراحی های کارآمد و مفید توسط مدیا پکینگ با توزیع آب مناسب، قطره گیر،فن،وگیبربکس و موتور می توان در مصرف انرژی یک برج خنک کننده صرفه جویی نمود.
کاهش مصرف انرژی برج خنک کننده با داشتن طرح های کارآمد از مدیا پکینگ با توزیع آب مناسب، قطره گیر و … امکان پذیر باشد.
صرفه جویی در مصرف برق در یک برج خنک کننده، با استفاده از طراحی پکینگ مناسب، بطور مستقیم در صرفه جویی مصرف برق فن خنک کننده و پمپ های آبرسانی منعکس شود.
اسپلش مدیا پکینگ و فیلم مدیا پکینگ:
همانگونه که از نام اسپلش مدیا پکینگ پیداست، سطح تبادل حرارتی مورد نیاز توسط پاشش کردن (اسپری کردن) آب بر روی مدیا پکینگ و شکستن به قطرات آب کوچکتر ایجاد می شود، بنابراین سطح تبادل حرارتی، مساحت منطقه ای است که قطرات آب در تماس با هوا هستند.
در یک مدیا فیلم پکینگ، آب به صورت یک فیلم در دو طرف ورقه های پکینگ تشکیل می شود. بنابراین مساحت تبادل حرارتی، سطح مساحت ورقه های پکینگی است که با هوا در تماس باشد.
این نوع پکینگ ها برای آب کثیف مانند آب دریا بعنوان بهترین انتخاب در نظر گرفته می شود و در مقایسه با نوع اسپلش از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی عملکرد بهتری را دارا می باشند.